Web Analytics Made Easy - Statcounter

دانش > نجوم - این تصویر ترکیبی که پردازش رایانه‌ای سنگینی روی آن انجام شده، دو پدیده گرفت کامل را در کنار هم مقایسه کرده است: ماه‌گرفتگی کلی ۳۱ ژانویه ۲۰۱۸ (۱۱ بهمن ۱۳۹۶) و خورشیدگرفتگی کلی ۲۱ آگوست ۲۰۱۷ (۳۰ مرداد ۱۳۹۶).

به گزارش خبرآنلاین، وانگ له‌تیان (Wang Letian) و ژانگ جیاجیه (Zhang Jiajie) با بهره‌گیری از پردازش رایانه‌ای توانسته‌اند نماهای مختلفی از ماه را در دو گرفت متفاوت کنار هم به نمایش درآورند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وضعیت ماه در این دو تصویر، نزدیک به اوج گرفت را نشان می‌دهد.

برای مشاهده عکس در ابعاد بزرگ، اینجا را کلیک کنید.

در ماه‌گرفتگی کلی، ماه به‌رغم حضور در سایه زمین کماکان روشن دیده می‌شود، زیرا به‌لطف پوشش شفاف جو در اطراف زمین، پرتوهای سرخ‌رنگ نور مرئی با انحراف کمی به درون سایه می‌تابند و سطح ماه را روشن می‌کنند. در پدیده خورشیدگرفتگی هم هرچند قرص ماه کاملا در برابر خورشید قرار می‌گیرد و آفتاب به آن نمی‌تابد، اما بازتاب آفتاب از سطح زمین (زمین‌تاب) به ماه می‌رسد و آن را با شدت اندکی روشن می‌کند. البته نور زمین‌تاب در برابر نور خورشید، فروغی ندارد و جز با پردازش رایانه‌ای نمی‌توان اثر آن را روی ماه آشکار کرد.

در این نمای زیبا، می‌توانید چند ستاره را در آسمان تاریک اطراف ماه تشخیص دهید. هم‌چنین جزئیات زیبایی از زبانه‌های خورشیدی و جریان‌های فوران‌یافته از تاج خورشید را به گرد ستاره منظومه شمسی می‌توانید ببینید.

۵۴۵۴

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۱۱۵۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصاویر نجومی نهم اردیبهشت (۲۸ آوریل)

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا،‌ تصاویر نجوم و فضا جدای از اهمیتی که در مطالعات و تحقیقات اخترشناسی دارد، امکان مشاهده و درک عجایب و شگفتی‌های دنیای بیرون از سیاره زمین را برای علاقه‌مندان این حوزه فراهم می‌کند. امروزه به لطف پیشرفت علم و فناوری، تصاویر نجومی به شکل‌های بسیار زیبا و گهگاه هنری تهیه می‌شود که علاوه بر ارائه اطلاعات علمی، زیبایی‌های خیره‌کننده‌ای را برای علاقه‌مندان به ارمغان می‌آورد.

***

تصویر روز ناسا

میله مرکزی بزرگ کهکشان NGC 2217 که AM 0619-271 نیز نامیده می‌شود، در صورت فلکی سگ بزرگ (سگ بزرگ) قرار دارد. این کهکشان در این تصویر از تلسکوپ فضایی هابل بسیار درخشان به نظر می‌رسد. NGC 2217 حدود 65 میلیون سال نوری از زمین فاصله دارد و اندازه ای مشابه کهکشان راه شیری ما دارد (حدود 100000 سال نوری).

تصویر روز  skyandtelescope

این عکس در اسپانیا به تاریخ 05/01/2023 توسط لوئیجی مورونه (Luigi Morrone) با ???? تجهیزاتی شامل تلسکوپ Takahashi FSQ-106ED و دوربین  QHY 600M CMOS ثبت شده است. عکس کهکشان NGC7000 را نشان می‌دهد که فیلترهای خاصی روی آن انجام گرفته و با استفاده از برنامه‌های Pixinsight و PS پردازش شده است.

تصویر روز astronomy

رصد سحابی متغیر هابل (NGC 2261) نشان می‌دهد که کیهان در حال حرکت است. این سحابی می‌تواند در عرض چند هفته متفاوت به نظر برسد. این تغییرات به این دلیل اتفاق می‌افتد که توده‌های گاز در مقابل ستاره R Monocerotis حرکت می‌کنند و با نور اطراف در تعامل هستند. تصویر این سحابی در یک شات با استفاده از یک تلسکوپ 10 اینچی طی 10 ساعت گرفته شده است.

تصویر روز earthsky

آمریندرجیت سینگ (Amrinderjit Singh) از موهالی، پنجاب، با استفاده از دوربین Canon R همراه با لنز 16 میلی‌متری Canon RF، یک رعد و برق خیره‌کننده را ثبت کرد. او در پس‌پردازش، از فتوشاپ برای بهبود تصاویر استفاده کرد. به دلیل بار الکتریکی بالای ابرها، گرفتن رعد و برق می‌تواند هیجان انگیز و در عین حال خطرناک باشد. رگه‌های رعد و برق در عکس بزرگ بودند و از اوج به پایین تا زمین امتداد پیدا می‌کردند.

تصویر روز apod

سحابی حلقه از طریق یک تلسکوپ کوچک چیزی ساده به نظر می‌رسد، اما در واقع پیچیده تر از این حرف هاست. این سحابی یک حلقه مرکزی به قطر یک سال نوری دارد، اما این تصویر گاز درخشانی را نشان می‌دهد که حتی دورتر از مرکز آن امتداد دارد. در تصویر ترکیبی از نور قرمز، مرئی و مادون قرمز دیده می‌شود. سحابی حلقه نوعی سحابی است که به آن سحابی سیاره ای می‌گویند. هنگامی که ستاره ای مانند خورشید به یک کوتوله سفید تبدیل می‌شود این دست سحابی‌ها تشکیل می‌شود. سحابی حلقه در فاصله 2500 سال نوری از ما در صورت فلکی لیرا قرار دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دنباله‌داری که هنوز نیامده سر و صدا به پا کرد
  • دنباله‌داری که هنوز نیامده سر و صدا به پا کرده و از ستارگان هم درخشان‌تر خواهد بود
  • تصاویر نجومی نهم اردیبهشت (۲۸ آوریل)
  • داستان جذاب زندگی یک نوجوان در «جرئت و حقیقت»
  • فیلمی از برافراشته شدن بادبـان خورشیدی ناسا در فضا | علم تا کجا پیش می‌رود؟
  • ببینید| برافراشته شدن بادبان خورشیدی ناسا در فضا
  • بادبان خورشیدی ناسا در فضا باز شد
  • چگونه می‌شود خورشید زمین را روشن کند اما فضا تاریک باشد؟
  • سیاره مشتری به شکل‌گیری قمر زمین کمک کرده است
  • فناوری ناسا برای غبارزدایی از ماه به قمر زمین می‌رود